Crapi Japonezi

Ce simbolizeaza crapul japonez ?

tatuaj crapi koi

Inainte de a raspunde la intrebarea „ce simbolizeaza un crap japonez?” este necesar sa incepem cu niste informatii suplimentare:

simbol crapi koi

Crapii japonezi sunt una dintre cele mai frumoase specii de pesti pe care ii poti avea ca animale de companie. Acestia sunt usor de intretinut, dar pot fi destul de scumpi. Deoarece koii sunt foare populari in intreaga lume, oamenii au inceput sa ii reproduca in scop comercial. Se spune ca un singur nishikigoi cu o linie de sange buna poate costa mii de dolari. Preturile prea mari, par sa nu conteze pentru colectionarii de koi. Japonezii si chinezii valorifica nishikigoii, deoarece ei cred ca aduc noroc si energie pozitiva in casele lor. Se pare ca exista un interes in crestere in lumea occidentala pentru aceasta specie speciala de pesti ornamentali. Un numar mare de oameni au un iaz cu koi, pur si simplu pentru ca ei doresc sa isi decoreze casele si gradinile, iar altii pentru ca ei cred ca nishikigoii pot fi buni pentru ei si familiile lor.

Un lucru interesant de retinut despre koi este ca simbolismul lor in sine, se bazeaza in principal, pe calitatile exterioare si anume, pe cele comportamentale. Atunci cand este observat intr-un iaz , crapul japonez tinde sa fie foarte activ si curios. Ei sunt intr-o continua miscare si aparent cotrobaind prin namol facand deranj prin ghivecele cu plante din iaz. Prin urmare, atunci cand construiti unui iaz cu koi este o idee buna sa pastrati plantele in spatele unei plase sau adanc inradacinate, in caz contrar, sigur le vor smulge. Acest comportament al crapului japonez simbolizeaza masculinitatea si puterea.

simbol nishikigoi

Unul dintre simbolurile cele mai importante ale crapului koi sta in nonconformism. Potrivit unei legende foarte vechi,crapul koi este cunoscut pentru curajul sau de a inoata in amonte, in a depasi obstacole, ca mai apoi sa treaca printr-un dragon. Conform, acestei legende crapii japonezi intalneau o cadere mare de apa cunoscuta sub numele de Poarta Dragonului de pe Fluviul Galben si din toate speciile de pesti care incearcau sa treaca pe aici, numai crapii japoneziaveau puterea de a o depasi si de a merge mai departe victoriosi. Deoarece koii sunt suficient de indrazneti sa inoate in directia opusa fluxului puternic de apa, ei reprezinta dorinta de a trece peste orice obstacol. Se spune ca sunt niste creaturi atat de independente, incat vor face ce vor indifferent de riscul implicat. Acest comportament al crapilor japonezieste atribuit vointei puternice a indivizilor care, in scopul de a-si atinge obiectivele lor in viata, vor trece cu usurinta de provocari pentru a obtine ce si-au propus.

Koii sunt creaturi uimitoare pe care le admiri in timp ce cresc si ajung la dimensiuni considerabile, avand o varietate de nuante stralucitoare. Chiar si atunci cand pestii ajung la dimensiuni mari, sunt vazuti inotand fara efort, cu un har care este prezent la foarte putini pesti. Datorita aspectului lor si usurintei cu care se misca, ei simbolizeaza frumusetea si rafinamentul. Se mai spune, de asemenea, ca, atunci cand koii sunt scoasi din apa, spre deosebire de majoritatea pestilor care abia se mai lupta, ei se zbat si se lupta puternic. Datorita, acestei caracteristici crapul japonez simbolizeaza curaj si vitejie.

Pentru majoritatea colectionarilor, semnificatia simbolica a crapului japonez nu conteaza, deoarece frumustea lor este coplesitoare. Oamenii sunt fascinati de aceste minunate creaturi, atat de mult, incat oamenii isi fac tatuaje cu koi , picteaza modelele si culorile lor pe panza si asa mai departe.

tatuaj crapi koi

Articole Similare