Varietatile Nishikigoiului

Kin Gin Rin

Kin Gin Rin

Descriere Generala

Kin Gin Rin” este termenul aplicat la un crap koi, ai carui solzi prezinta un efect starlucitor. “Kin gin rin” se traduce in limba romana ca solzi de aur si de argint. Un nishikigoi cu solzi stralucitori de argint este denumit “ginrin“, in timp ce, unul cu solzi stralucitori de aur este denumit “kinrin“. Toate varietatile de koi pot avea solzi stralucitori, astfel incat, fiecare rasa de koi are varietatea kinginrin sau specimene (ginrin sau kinrin).

Un depozit chimic in solzii pestelui fac ca acestia sa straluceasca. Solzii stralucitori au fost descoperiti in anul 1929 si au fost numiti “gingoke” de Esaburo Hochino. Potrivit unui articol exista patru tipuri de solzi Kin Gin RinPearl Rin are un depozit de stralucire in centrul fiecarui solz, ca o perla. Diamond Gin Rin sau Hiroshima Gin Rin stralucesc ca aluminiu periat. Beta-Gin este locul unde intreagul solz straluceste si este tipul cel mai valoros. Kado-Gin are doar marginea din spate al fiecarui solz acoperit cu acest depozit stralucitor.

Unii experti dezbat, inca, tema daca solzii stralucitori adauga frumusete la un koi sau o diminueaza. Intr-adevar, la unele exemplare solzii stralucitori diminueaza unele din punctele sale forte, cum ar fi intensitatea culorii. Pe de alta parte, solzii stralucitori pot face un koi pur si simplu incredibil de frumos. In analiza finala, se poate spune ca intr-adevar depinde de modul in care solzii stralucitori de pe un kinginrin contribuie la aspectul general al unui crap koi.

Un Kin gin rin este mai bine apreciat in lumina soarelui.

Criterii de apreciere

Culoarea

Criteriile de culori folosite in judecarea kinginrin-ului se aplica de la celelate varietati. In plus, stralucirea sau sclipirea solzilor unui kinginrin trebuie sa fie foarte intensa. Solzii kinginrin-ului trebuie sa fie, de asemenea, uniform si generos distribuiti pe partea din spate a crapului japonez.

Modelul

Modelul in arbitrarea kinginrin-ului se aplica ca la celelalte varietati ale nishikigoiului.

Articole Similare