Varietatile Nishikigoiului

Koromo

Koromo koi

Descriere Generala

Koromo” se traduce “imbracat”. Este termenul aplicat la un crap japonez care are o culoare de baza alb, suprapusa de modele rosii reticulare. Reticulare se refera la solzii care formeaza un aspect de plasa. In cazul Koromo, aceste modele de plasa, sunt create de catre marginile albastre ale solzilor peste petele rosiiKoromo este de fapt, o incrucisare intre Kohaku si Asagi.

Criterii de apreciere

Culoarea

Shiro (alb), culoarea de baza a corpului trebuie să fie fara pata, de culoarea laptelui. Albul nu trebuie sa prezinte nicio nuanta galbuie. Marcajele rosii de pe corpul alb trebuie sa fie intense si colorate uniform la nivelul intregului corp. Marginile acestor pete (de asemenea, cunoscute sub numele de “kiwa“) trebuie sa fie foarte definite. Culoarea poate varia de la exemplar la exemplar, dar ar trebui sa fie de culoare uniforma in aspectul general al individului.

Modelul

Marcajele rosii de pe corp trebuie sa fie echilibrate artistic. O distributie egala a albului si a rosului este de preferat, astfel incat, in general, un crap japonez intens colorat, patat cu rosu sau predominant de culoare alba, nu este de dorit. Un cap curat si impecabil este o trasatura de cautat la un koromo.

Articole Similare