Varietatile Nishikigoiului

Goshiki

Goshiki

Descriere Generala

Goshiki” este termenul aplicat la un crap koi care are o baza de culoare alba cu negru si albastru intrepatruns, suprapuse de modele Kohaku cum ar fi rosu. Cuvantul “goshiki” se traduce prin “cinci culori“. Goshiki original a fost dezvoltat din varietatile sanke si asagi. Astfel, cele cinci culori ale unui goshiki sunt: rosu, negru, alb de la sanke, si gri si albastru de la asagi.

Criterii de apreciere

Culoarea

Albul, culoarea de baza a corpului, trebuie sa fie fara pata, ca zapada sau chiar ca laptele, dedesubt avand retelele solzilor de culoare negru-albastru. Petele rosii de pe corpul alb trebuie sa fie intense si colorate uniform la nivelul intregului corp. Marginile acestor pete (de asemenea, cunoscute sub numele de “kiwa“), trebuie sa fie foarte definite. Culoarea trebuie sa fie uniforma pe intregul corp al exemplarului. Petele rosii nu trebuie sa fie intrepatrunse de pete negre.

Modelul

Petele rosii de pe corp trebuie sa fie echilibrate artistic. Efectul reticular de culoare al unui goshiki, trebuie sa prezinte un efect de compensare, care este perfect vizibil, clar si frumos distribuit. Un cap curat si impecabil este o trasatura cautata la un goshiki.

Articole Similare