Varietatile Nishikigoiului

Kumonryu

kumonryu

“Kumonryu” este termenul aplicat la un koi doitsu, cu un model care seamana cu o balena ucigasa, adica, un corp negru cu pete albe. Kumonryu koi sunt unici, deoarece culoare neagra este instabila, permitandu-le ca petele lor alb-negru sa se schimbe, chiar dupa ce acestia s-au maturizat. S-au intamplat cazuri, in care, un kumonryu total negru s-a transformat intr-unul total alb. Kumonryu este un soi relativ nou de koi, dobandind o categorie proprie in “All Japan Show”, abia in 1994.

Criterii de apreciere

Culoarea

Culorile alb-negru a unui kumonryu trebuie sa fie profunde. Negu intens si alb ca zapada sunt descrieri comune a modului in care, culorile negru si alb, al unui kumonryu trebuie sa se combine.

Modelul

Kumonryu este un koi doitsu, astfel incat acesta poate sau nu poate avea solzi oglinda, de-a lungul liniilor sale dorsale si laterale. Daca are, solzii oglinda trebuie sa fie aliniati frumos, continuu. In cazul in care, nu are solzi oglinda, atunci exemplarul nu trebuie sa aiba niciun fel de solz. Modelul sau nu trebuie sa fie o baza pentru achizitionarea acestuia. Profunzimea si calitatea culorii negre si conformatia corpului pestelui trebuie sa fie criteriile de baza in alegerea exemplarului. Multi pasionati de koi au cumparat koi kumonryu, bazandu-se pe modelele de negru si alb deosebite si au fost dezamagiti cand au observat, peste doar o saptamana, ca exemplarul nu mai are acelasi model deosebit.

Articole Similare