Iazuri

Introducerea pestilor in iaz

introducerea-pestilor-in-iaz

Introducerea pestilor intr-un iaz deja existent sau unul nou nu este cel mai simplu lucru, chiar daca la prima vedere asa pare. Iata cateva sfaturi:

Clorul omoara pestii. Majoritatea distribuitorilor de apa folosesc clorul in apa de la retea, asa ca daca umpleti iazul cu apa de la retea sau adaugati mai mult de 10% apa, atunci folositi o solutie pentru indepartarea clorului. Actioneaza instantaneu. Adaugati doza care este indicata pe ambalajul solutiei pentru cantitatea de apa pe care o adaugati in iaz. Nu este nevoie sa scoateti pestii.

Lasati punga sa pluteasca deasupra iazului. Temperatura apei din punga este diferita fata de temperature apei din iazul dumneavoastra. Lasati punga sa pluteasca pe apa timp de 15-20 minute inainte sa eliberati pestii

introducerea-pestilor-in-iaz

Pestii noi sar. Protejati pestii acoperind iazul cu o plasa sau scazand nivelul apei de fiecare data cand adaugati pesti noi. Stresul din timpul transportului, poate agita pestii, iar acestia pot sari.

koi sarind

Pestii noi se ascund. S-ar putea sa treaca cateva zile pentru pestii noi pana vor iesi din ascunzatori. Da-ti-le ceva timp pentru a se acomoda cu noua casa.

Hraniti pestii. Pestii adora sa se hraneasca. Hraniti-i cu cat pot manca ei in 5 minute.

hranirea-pestilor

Adaugati cativa pesti la un interval de timp. Nu adaugati prea multi pesti deodata. Ecosistemul trebuie sa se stabilizeze. Adaugati doar cativa pesti o data (intre doua saptamani si o luna) si asigurati-va ca toti parametrii apei sunt buni inainte sa adaugati pesti noi. Daca ecosistemul nu este stabilizat, natura va incerca sa rezolve rapid problema omorand pestii.

Testati apa saptamanal. Cele mai importante teste sunt pentru amoniac, nitriti, nitarti si pH.

testare apa iaz

Articole Similare