Iazuri

Ghid pentru achizitionarea unui sistem de filtrare sau a unor echipamente de iaz

achizitionare sistem filtrare iaz

Pentru ca ceva este ieftin nu inseamna ca veti economi si bani. Acest lucru este adevarat, nu numai, in ceea ce priveste iazurile, dar si in viata de zi cu zi. Cuvintele „pret” si „cost” au doua sensuri diferite. Pretul este ceea ce ati plati in momentul in care ati achizitionat un echipament. Costul este ceea ce ati plati pe toata durata de viata a produsului. Un produs cu un pret mai mic poate ajunge sa va coste mai mult, dupa doar un an sau doi.

Este bine sa achizitionati echipamente de la un magazin care este specializat in amenajari de iazuri, echipamente ,pesti si asa mai departe, deoarece acestia va vor putea indruma spre un produs mai bun, un produs care sa se potriveasca mai bine iazului dumneavoastra si cerintelor dumneavoastra, iar daca apar probleme va vor putea indruma spre o rezolvare cat mai rapida si mai eficienta.

Exista in popor doua zicale: “fa de prima oara ceea ce trebuie” si “primesti exact ceea ce platesti”. Sunt doua zicale care imi vin in minte cand ma gandesc sa cumpar echipamente de iaz.

Nu este bine sa faceti compromisuri. Spre exemplu, aveti un iaz cu o anumita cantitate de apa si pentru ca este mai ieftin, procurati un sistem de filtrare care nu va va face fata volumului de apa sau numarului de pesti. Cumparati de prima oara exact ceea ce va trebuie.

Cel mai bun mod de a economisi bani este atunci cand construirea unui iaz sau adaugarea unui sistem de filtrare se face bine de prima data. Costa cel putin de doua ori mai mult, daca nu incepeti cu un sistem adecvat nevoilor dumneavoastra. De multe ori, lumea cumpara un sistem de filtrare neadecvat numai pentru ca este „mai ieftin”. Acesta nu va face fata, dupa care cumpara unul nou. In cazul acesta, este clar, pretul va deveni dublu sau chiar mai mult decat daca ati fi cumparat de la inceput ceea ce va trebuia.

Cum sa achizitionati un sistem de filtrare ?

Iata cateva sfaturi pentru a evita costurile suplimentare atunci cand achizitionati un sistem de filtrare sau alte echipamente de iaz.

1.Documentati-va despre ceea ce vreti sa faceti si cercetati piata. Apoi daca aveti nelamuriri, noi va putem ajuta sa le clarificati sau daca aveti intrebari la care nu ati gasit raspuns, intrebati-ne. Noi va vom da raspunsul. Fiti atenti! Pe langa unele informatii bune pe care le gasiti pe internet exista, ca si in alte domenii, o doza mare de dezinformare.

2.Nu subdimensionati niciodata filtrul! Acesta se va colmata repede, va necesita o curatare zilnica si nu va pastra in mod corespunzator iazul curat si pestii sanatosi. In concluzie, nu exista filtru prea mare!

3.Nu mergeti pe mana unui sistem de filtrare numai pentru ca este un brand. Nu intotdeauna un echipament de brand va fi mai bun. Uneori etichetele de pe un produs induc in eroare consumatorul, iar daca o companie dispune de o suma mare de bani pentru marketing, asta nu dovedeste ca este si un produs bun, dar sigur este un produs mai scump.

Acum sper ca aveti cateva idei pentru a incepe sa cautati un sistem de filtrare sau echipamente de iaz adecvate nevoilor si bugetului dumneavoastra.

achizitionare sistem filtrare iaz

Related Posts