Iazuri

Amenajarea unui iaz pentru Crapi Japonezi

amenajare iaz crapi japonezi

Crapul japonez (koi) sau carasul ornamental (goldfish)? Exista vreo diferenta?

Este o diferenta mare, de aceea trebuie sa va decideti intre a construi un iaz pentru koi sau o gradina acvatica pentru goldfish.

De ce trebuie sa construiesti un iaz diferit pentru koi , de orice alt iaz ? Nu poti pune acesti pesti in orice iaz ? Ba da, dar ar fi gresit.

Carasul ornamental inoata mai mult si mananca vegetatia submersa, dar in acelasi timp, o si fertilizeaza. Iazul va fi un ecosistem bine echilibrat intre plante si goldfishCrapii japonezi , pe de alta parte, inoata incet si mananca orice se afla in jurul lor. Ei iubesc cele mai scumpe plante din iazul vostru, nuferii, si ii vor devora primii. In principiu, ei vor manca orice fel de planta in scurt timp.

amenajare iaz crapi japonezi

Deci, un iaz pentru koi este un acvariu exterior facut doar pentru koiCrapii japonezi vor trage plantele de la suprafata doar pentru ca se plictisesc. De asemenea, ei au un comportament ciudat, de a sari din apa, deci, s-ar putea sa-i gasiti uscati pe merginea iazului, cand va intoarceti acasa. Saritul din apa este un semn ca apa este statuta. Inainte de a incepe constructia oricarui tip de iaz , gandeste-te mult: vrei un iaz cu koi sau vrei o gradina acvatica cu plante si cevacarasi ornamentali?

Te-ai decis la un iaz cu koi, deoarece vrei crapi japonezi ca animale de companie. Uite cateva sfaturi care te vor ajuta sa construiesti unul:

  1. Un iaz pentru koi trebuie sa fie mai adanc decat cel pentru goldfish . Crapilor koi le trebuie mai mult spatiu pentru inot. Le place sa inoate in sus si in jos, intr-o parte si in cealalta. De asemenea, ei cresc rapid si le trebuie spatiu mare. Cu cat mai mare, cu atat mai bine. Incercati sa faceti iazul sub linia de inghet, altfel va trebui sa gasiti o metoda sa ii iernati in alta parte la venirea inghetului.
  2. La un iaz pentru crapi koi trebuie construita o margine deasupra pamantului. Eu o recomand si la iazurile cu carasi ornamentali de asemenea, pentru a evita ca pestii sa sara pe margine sau dupa ploi sa se scurga in iaz noroi sau diverse substante toxice (ingraseminte pentru gazon, insecticide, etc.). Este recomandat sa se faca o margine de minim 15 cm.
  3. Iazurile cu crapi koi trebuie filtrate. Oferiti-le filtrare atat de multa cat puteti. Niciodata nu va fi prea multa. Te-ai gandit ca intretinerea crapilor japonezi poate fi scumpa? In trecut, detinatorii de crapi japonezi foloseau filtre de piscine. Acum cele mai bune sunt bead filtrele, dar daca acestea sunt prea scumpe, un biofiltru de calitate va fi foarte bun. Trebuie sa fie suficient de mare pentru iazul tau.
  4. Trebuie sa folositi un sterilizator UV, care este strict necesar pentru un iaz cu koi . Acesta va omora algele filamentoase si va tine apa limpede, astfel incat sa va puteti vedea pestii.
  5. Chimia apei trebuie sa fie perfecta. Orice schimbare radicala a PH-ului, nitritilor, nitratilor sau a amoniacului trebuie corectata imediat sau pestii se vor imbolnavi.

Cea mai mare diferenta.

Nu uitati diferenta de baza. Cand construiti un iaz pentru koi, construiti de fapt, o casa speciala pentru niste animale de companie. Cand construiti un iaz cu carasi ornamentali de fapt, intregrati un iaz in peisajul dumneavoastra.

Articole Similare