Iazuri

Echipamente pentru iaz

Pompa iaz Osaga OSF 8100 Eco

Un ghid ce te va ajuta sa alegi un echipament  potrivit pentru iazul tau

Noi stim ca este destul de greu sa gasesti echipamentul adecvat pentru iazul tau sau sa repari un proiect existent. Noi suntem aici sa va ajutam sa gasiti echipamentul potrivit la cele mai bune preturi de pe piata si sa stiti exact ce inseamna fiecare.

Nu exista o marime standard pentru echipamentele de iaz, pentru ca fiecare iaz este unic, asemenea propietarului lui. De aceea, vom dedica timp pentru a furniza informatii cu privire la selectarea echipamentului. Alegerea echipamentului este doar prima parte a bataliei. Trebuie sa stiti cum sa instalati acest echipament si cum sa-l folositi la capacitatea lui maxima. Vom incerca sa va ajutam cu informatii continuu.

Aeratoarele

Sunt responsabile cu suplimentarea oxigenului in apa. Aerarea este obligatorie, in special cand apa este tratata cu diferite substante medicamentoase sau substante impotriva algelor, etc. Aeratoarele pentru iazuri sunt practic la fel ca aeratoarele de acvariu numai ca au o capacitate mai mare si sunt proiectate pentru folosirea in exterior.

Aerator iaz Osaga Set LK60

Bottom Drain-urile

Sunt niste sifoane de pardoseala ce se folosesc la extragerea apei de pe fundul iazului pana intr-o pompa externa. Bottom Drain-urile se monteaza pe fundul iazurilor.

bottom drain

Filtrele

Exista 3 tipuri de filtrari: mecanica, biologica si prefiltrarea. Marea majoritate a filtrelor contine cel putin unul dintre aceste 3 tipuri de filtrare. Filtrarea mecanica indeparteaza mizeria solida. Filtrarea biologica asigura un mediu eficace pentru bacteriile nitrificatoare, iar pre-filtrul protejeaza pompa externa de diferite gunoaie mari.

Filtru iaz gravitational

Tevile si conexiile

Sunt folosite pentru transportul apei din iaz in componentele echipamentului, apoi iar in iaz printr-o fantana arteziana, cascada, rau si asa mai departe.

Luminile

Luminile subacvatice adauga un element de decor, care nu numai ca este fumos, dar este si functional. Trebuie avut grija la curentul electric.

Lumini iaz Osaga LED

Folia

Este folosita pentru a tine apa. Exista mai multe feluri de folie, dar cele mai folosite sunt folia de PVC si folia cauciucata-EPDM, cea din urma fiind de o calitate superioara.

folie iaz

Pompele

Niciun iaz nu poate functiona fara o pompa. Este cea mai importana componenta din echipamentul unui iaz. Sunt foarte multe modele din care puteti alege o pompa. Unele sunt submersibile, altele externe, altele se pot folosi in ambele moduri. Trebuie sa stiti de ce debit aveti nevoie ca sa stiti ce pompa veti alege pentru iazul dvs.

Pompa iaz Osaga OSF

Skimmerele

Sunt folosite pentru a curata suprafata iazului de frunze, praf si alte mizerii.

Skimmer iaz SK 40

Sterilizatoarele UV

Se folosesc in principal pentru capacitatea lor de a distruge apa verde din iaz, dar si pentru ca omoara bacteriile. Alegerea unui sterilizator UV este greu de facut, deoarece fabricantii tind sa exagereze eficacitatea pe care acestea o au. Inainte de a cumpara un UV consultati un specialist pentru o alegere buna. Instalarea corespunzatoare a UV-ului este cheia succesului unei ape cristaline.

Sterilizator UVC Osaga

Related Posts