Articole

Ai decis sa iti construiesti propriul iaz cu crapi koi?


Acesta este un proiect cu adevarat distractiv si poate adauga un plus curtii tale. Nu este prea greu, asa ca nu-ti face griji daca te simti descurajat. Tot ce ai nevoie este echipamentul potrivit si putin know-how! Primul lucru – afla unde vrei sa fie plasat iazul in curtea ta. Asigura-te ca exista suficient spatiu pentru zona – ar trebui sa aiba aproximativ 90 cm adancime si sa aiba cel puțin 1500 de litri, pentru un iaz de dimensiune standard. Veti avea nevoie, de asemenea, de spatiu pentru orice activitati recreative care ar putea veni o data cu crearea acestui loc minunat- de exemplu: relaxat pe scaune sau banci? Foisor, gratar? Loc de joaca?

Echipament pentru iaz

O data ce ati ales un locin curte, cumparati un sistem de filtrare si de sterilizare de buna calitate pentru iazuri, cum ar fi: filtre, pompe, skimmere. Acestea sunt importante deoarece ajuta la mentinerea unor conditii excelente de apa, care sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii pestilor. Luati in considerare si sistemele de aerare; injectia de oxigen asigura niveluri maxime de oxigen dizolvat pentru a promova rate de crestere mai puternice in randul micilor tai prieteni acvatici. Acest lucru le imbunatateste, de asemenea, sanatatea pe termen lung, precum si pigmentarea culorii – ceea ce inseamna ca fiecare peste minunat arata la fel de frumos dupa ani de inot!

Cateva lumini bine plasate vor da atmosfera perfecta cand soarele apune!

Pozitionarea echipamentelor si conexiunilor

Apoi, daca aveti echipamentele, acestea trebuie instalate corect atat deasupra solului (cum ar fi cascadele) cat si sub pamant (de exemplu, un sistem de filtrare, tevi, curent etc.)

Crapi koi de calitate

La final, dar cel mai important, asigurati-va ca selectati crapi koi de inalta calitate. De asemenea, urmariti pe fiecare in parte in timpul intretinerii iazului in fiecare saptamana, in acest fel sunteti atent daca apar schimbari si se pot face tratamente cu medicamente la timp. Doar cu acesti pasi, nu ar trebui sa aveti nicio problema sa construiti un iaz minunat pentru koi, care v-a atrage atentia de departe!