Crapi Japonezi

Mancarea crapilor japonezi si hranirea lor

mancarea-si-hranirea-crapilor-japonezi

hranirea-crapilor-japonezi

Alegerea alimentelor potrivita pentru Koi este una din cele mai importante decizii ce trebuie facuta pentru a obtine koi buni. Alimentele sunt folosite pentru consolidarea culoriistimularea cresterii. Metabolismul unui koi functioneaza cel mai bine la 21ºC. Alimentatia unui koi este impartita in cinci categorii: proteinegrasimicarbohidrativitaminesi minerale.

  • Painea, mazarea, fructele citrice si pepenele verde sunt surse bune si de calitate de carbohidrati.
  • Proteinele de cea mai inalta calitate si aminoacizii naturali sunt surse pentru a maximiza cresterea si performanta.
  • Carotenoizii (promotorii naturali colori), Spirulina (Pacifica) sunt singura sursa naturala si eficienta pentrupigmentarea naturala.
  • Krill (mancare de creveti) – sursa naturala de B-caroten si astaxantina pentru un pigment rosu.
  • Mancare de lucerna – sursa naturala de pigment galben.
  • Extract de galbenele – colorant natural datorita culorii sale rosu-portocaliu.
  • Aminoacizi esentiali – inclusiv Taurina, pentru cresterea optima, sanatate si performanta crapilor japonezi.
  • Vitamina A, D, E, K, B1, B2, B6, B12, Biotina, Acid folic si colina.
  • Vitamina C – Mentine sistemul imunitar pentru rezistenta crescuta la boli.

Koii nu pot manca o cantitate mare de hrana, odata, deoarece acestia nu au stomac. Orice alimente le dati doar trec prin intestin si ingredientele vor fi absorbite intr-un timp destul de scurt. Trebuie hraniti in cantitati mai mici si mai desepentru o mai buna absorbtie nutritionala. Prin urmare, este mai bine sa se divida ratia zilnica de alimentare in 4-6 portii. Alimentele ieftine au un aport scazut in cresterea koilor si chiar daca ii hraniti in cantitati mari tot nu obtineti un rezultat bun.

mancarea-si-hranirea-crapilor-japonezi

In plus, sistemul de filtrare joaca un rol esential in hrana. Daca aveti un sistem bun de filtrare, rata de alimentatie (in ceea ce priveste capacitatea de filtrare), nu mai conteaza.

Curentul este ca un antrenament pentru koi si li se formeaza muschi mai multi si au mai putine grasimi.

Hraniti pestii atat timp cat acestia mananca tot ce le dati in 3-5 minute.

Gasiti in tabelul de mai jos ghidul de hranire al crapilor japonezi.

Temperatura apei (°C.) Frecventa hranirii Tipul de mancare
< 10º Nu hraniti pestii Temperaturi mai mici de 10 ° pe o durata mai lunga de o luna, poate necesita hranirea, dar aceasta sa fie facuta cu proteine putine si cu carbohidrati multi.
10-13º 2-3 ori pe saptamana, daca pestii au pofta de mancare Hrana bogata in carbohidrati, saraca in proteine, alimente de tip laxativ. Germeni de grau, cheerios , salata verde si paine neagra.
13-15º 4-5 ori pe saptamana daca pestilor le este foame Adauga mancare cu proteina scazuta (25%), pelete, impreuna cu legume. Cresteti cantitatea treptat o data cu cresterea temperaturii.
15º O data pe zi, sase zile pe saptamana Mancare saraca in proteine (25%), pelete, impreuna cu legume bogate in carbohidrati si fructe.
15-18º O data pe zi, in fiecare zi. Cresteti treptat nivelul de proteina din hrana (35%) si la fel si cantitatea de pelete. Variati dieta cu legume si fructe.
18-22º O data sau de doua ori pe zi Cea mai mare parte a dietei ar trebui sa fie peletele cu 35% proteine. Adauga fructe, legume, si plancton pentru a varia
22-26º 3-4 ori pe zi Pelete cu continut de proteine ridicat (de la 35% la 40%), cu promotori de culoare. Adauga plancton, legume, fructe si creveti.