Termeni si Conditii

1. DEFINITII SI TERMENI

IAZz.RO – este denumirea comerciala a SC SANIMEX SOLUTION SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in loc. Breaza, Jud. Prahova Str. Miron Caproiu, Nr.22, avand numar de ordine in Registrul Comertului J29/291/13.02.2020, cod unic de inregistrare fiscala RO32068411.

Vanzator – IAZz.RO.

Cumparator – persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face sau nu un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre IAZz.RO (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre IAZz.RO si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Nickname – pseudonim prin care un anumit Utilizator/Client/Cumparator poate adauga Continut pe Site. Nickname-ul este asociat informatiilor din Site ale Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului sub denumirea de “Nume Utilizator”.

Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (comenzi, facturi fiscale, garantii bunuri, etc.).

Favorite – sectiune din Cont care permite Cumparatorului / Utilizatorului sa isi creeze Liste.

Lista – pagina web din Favorite in care Cumparatorul/Utilizatorul poate adauga Bunuri pe care le considera a fi preferate si pe care, ulterior, le poate adauga in cosul de cumparaturi („cosul meu”).
Listele pot fi:
– Publice: orice Client/Cumparator/Utilizator poate vizualiza Lista Cumparatorului/Utilizatorului in cazul in care acesta a distribuit-o pe retelele de socializare (Facebook, Twitter si Google+) sau daca acceseaza profilul public al Cumparatorului/Utilizatorului din Site. Listele sunt publice, iar Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca private oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.
– Private: acestea pot fi vizualizate numai de titularul Contului. Cumparatorul/Utilizatorul are posibilitatea de a le seta ca si publice oricand, direct din Contul sau, sectiunea Favorite.

Site – domeniul www.iazz.ro si subdomeniile acestuia.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Continut
• toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
• continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, Cumparatorului, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
• informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada;
• informatii legate de Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
• date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Review – o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Utilizator/Client/Cumparator vis-à-vis de un produs. Rating-ul se exprima sub forma de stele, fiecare produs putand primi un punctaj de la o stea, la cinci stele. Acest grad de satisfactie va fi asociat intotdeauna review-ului scris de Utilizator/Client/Cumparator asupra unui produs sau serviciu.

Comentariu – apreciere sau observatie cu scop critic, pe marginea unui Review sau a unui alt comentariu.

Intrebare – formula de adresare catre alti Utilizatori/Clienti/Cumparatori cu scopul de a obtine informatii despre produsele sau serviciile din pagina respectiva.

Raspuns – informatie scrisa care este transmisa Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului care a adresat o Intrebare in Site, in pagina unui anumit produs. Raspunsul reprezinta o explicatie oferita de un Utilizator/Client/Cumparator unui alt Utilizator/Client/Cumparator in cadrul unei discutii.

Document – prezentele Termene si Conditii.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/sau Serviciu de catre IAZz.RO, Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.

Taxa de timbru verde – valoarea exprimata in lei, platita de catre Vanzator catre societatea autorizata cu preluarea operatiunilor de colectare, transport si valorificare/reciclare a deseurilor echipamentelor electrice si electronice, astfel cum este prevazut de legislatia in vigoare.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

2.4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

2.5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

3. POLITICA DE VANZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Client/Cumparator.
Pentru motive justificate IAZz.RO isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel IAZz.RO. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al IAZz.RO, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2. Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3.3 In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, IAZz.RO isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul Site-ului.

3.4. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A..

3.5. In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Cumparatorul.

3.6 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

3.7. Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Cumparatorului i se va solicita inscrierea unui Review legat de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/ Clienti/ Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

5.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar, nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a IAZz.RO, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect.

5.2. Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de IAZz.RO, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al IAZz.RO asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al IAZz.RO.

5.3. Orice Continut la care Clientul/Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre IAZz.RO si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea IAZz.RO cu referire la acel Continut.

5.4. Clientul/Cumparatorul poate copia, transfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Documentului.

5.5. In cazul in care IAZz.RO confera Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau a perioadei definite in acord, conform conditiilor definite, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea IAZz.RO pentru respectivul Client/Cumparator sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare.

5.6. Niciun Continut transmis catre Client sau Cumparator, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea IAZz.RO si/sau al angajatului/prepusului IAZz.RO care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

5.7. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

6. COMANDA

6.1. Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

6.2. Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

6.3. Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

6.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:
6.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
6.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de IAZz.RO, in cazul platii online;
6.4.3. datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

6.5. In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:
6.5.1. pentru Comenzile achitate cu card online ->prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
6.5.2. pentru Comenzile achitate cu Op/ramburs/ -> prin virament bancar;

6.6. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile (se va lua data cea mai recenta).

6.7. In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.

7. BUNURI/SERVICII PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE

7.1. Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
7.1.2. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor, dacă executarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere după executarea completă a Contractului de către Vanzator;
7.1.3. furnizarea de Bunuri si/sau servicii al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
7.1.4. furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
7.1.5. furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
7.1.6. furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de Cumparator;
7.1.7. furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
7.1.8. contractele în cazul cărora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;
7.1.9. furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

8. CONFIDENTIALITATE

8.1. Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator/Client Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

8.2. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

8.3. Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului. IAZz.RO nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

9. PUBLICITATE

9.1. Newsletterele IAZz.RO sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de IAZz.RO. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

9.2. In momentul in care, Clientul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea IAZz.RO in acest sens.

9.3. Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Client sau Cumparator se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricaror Newslettere sau prin formularul de contact aflat pe site.

9.4. Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

10. FACTURARE – PLATA

10.1. Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.iazz.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

10.2. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

10.3. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de IAZz.RO, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau. Exceptie facand Cumparatorul care nu are un Cont pe Site sau Comanda este transmisa telefonic si Cumparatorul nu are o adresa de e-mail, acesta trebuie sa specifice acest lucru, iari factura aferenta se va trimite fizic (prin posta sau curier).

10.4. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

10.5. Prin aceasta modalitate de comunicare Cumparatorul, accesand Contul sau, va detine o evidenta a facturilor emise de IAZz.RO, putandu-le salva si arhiva la randul sau in orice moment si in orice modalitate pe care o doreste.

10.6. Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre IAZz.RO in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata.

10.7. In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile mai mult de 48 (patruzecisiopt) de ore in Cont, te rugam sa ne sesizezi acest aspect pe adresa de mail: [email protected].

10.8 Datele cardului de plata ale Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile IAZz.RO si nici nu vor fi stocate de catre de IAZz.RO sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

Entitatea autorizata sa presteze servicii de stocare a datelor de card este SC EuroPayment Services SRL denumit si EuPlatesc.Ro, avand sediu in Str. Ion Câmpineanu, nr. 11, Bloc Union, etaj 8, camera 803 Sector 1, București, România, 010031, numar de ordine in Registru Comertului J40/9950/2006, cod unic de inregistrare RO18773866.

10.9 In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul terminalelor mobile care au aceasta facilitate.

10.10 Pentru motive de securitate a Tranzactiilor Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe Site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele mobile. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex.: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).

11. LIVRAREA BUNURILOR

11.1. Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door sau posta romana catre Cumparator, conform optiunii Clientului.

11.2. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

12. GARANTII

12.1. Toate Bunurile comercializate de catre IAZz.RO beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Bunurile sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

12.2. Certificatul de garantie este emis de catre IAZz.RO. Perioada de garantie este specificata in certificatul de garantie pentru fiecare Bun in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a produselor sunt stipulate in garantia produselor.

12.3 Produsele beneficiaza de garantie, suport tehnic si service gratuit pe perioada garantiei.. Aceste operatiuni se vor efectua la sediul Vanzatorului.

12.4 In perioada de garantie cumparatorul are dreptul in mod gratuit la repararea produsului si inlocuirea pieselor sau subansamblelor defecte din vina producatorului. Vanzatorul, va schimba modulele gasite defecte in perioada de garantie numai daca echipamentul a fost exploatat in conditii normale de utilizare. Garantia devine nula in urmatoarele cazuri:
12.4.1 Schimbarea starii originale a produsului: pastrarea in condiţii improprii, supunerea la socuri electrice, mecanice sau vibratii, acţiunea substanţelor chimice, corozive etc.;
12.4.2 Deteriorarea afisajelor sau a carcasei din plastic;
12.4.3 Alimentarea la retea fara impamantare, defectele cauzate de suprasarcini, intreruperi sau conectarea incorecta a alimentarii electrice.
12.4.4 Utilizarea unor consumabile cu specificatii diferite decat cele indicate de Vanzator.

In termenul de garantie vanzatorul inlocuieste produsul sau restituie contravaloarea: daca produsul nu poate fi reparat, durata de nefunctionare datorata defectelor intrinseci depaseste 10% din termenul de garantie sau daca produsul s-a defectat de cel putin trei ori in prima jumatate a termenului de garantie.

12.5 In termenul de garantie si in conditiile ei, vanzatorul suporta cheltuielile de repunere in functiune, repararea
sau inlocuirea produsului defectat. Transportul echipamentului la locatiile unde vor avea loc operatiunile respective, cat si retrimiterea lui catre Client, cad in sarcina Cumparatorului.

12.6 Vanzatorul este exonerat de raspundere si in conditiile in care defectiunea (lovire, spargere, sau alta dauna fizica) s-a produs pe timpul transportului, manipularii sau depozitarii incorecte de catre Cumparator.

12.7 Pentru a beneficia de garantie, Cumparatorul are urmatoarele obligatii:
12.7.1 Sa respecte conditiile enumerate mai sus si sa foloseasca produsul conform instructiunilor de utilizare;
12.7.2 Sa pastreze produsul in bune conditii, la fel si ambalajul sau.
12.7.3 La aparitia unei situatii anormale in functionarea echipamentului sa anunte Vanzatorul, dupa ce verifica daca sunt indeplinite conditiile de utilizare; este interzisa interventia asupra produsului a persoanelor neautorizate de catre IAZz.RO.
12.7.4 Sa pastreze cu grija prezentul certificat de garantie.

12.8 Nerespectarea obligatiilor de mai sus atrage pierderea garantiei. Lipsa certificatului de garantie al Bunului trebuie semnalata in maxim 48 (patruzecisiopt) de ore de la receptia marfii pe adresa [email protected]. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

12.9 De la garantie sunt excluse partile de natura consumabila.

13. TRANSFERUL PROPRIETATII BUNURILOR

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in Comanda intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau posta.

14. RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului, si, in masura permisa de legislatia in vigoare, este responsabil de activitatea derulata prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul / Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata care este comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizarii continutului si/sau la data plasarii Comenzii.

Ulterior crearii Contului utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.
Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre IAZz.RO, acestia fiind opozabili Clientilor / Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se confirma prin bifarea checkboxului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

15.INSCRIEREA DE REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI

Inscrierea de Review-uri, Comentarii, Intrebari si Raspunsuri se poate face, de catre Utilizatori/Clienti/Cumparatori, in sectiunile “Intrebarile si raspunsurile clientilor” si “Review-uri”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

In momentul inregistrarii unui anumit Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns pe Site, Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

Fiecare Utilizator/Client/Cumparator, in momentul inscrierii de Review/Comentariu/Intrebare/Raspuns in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

– sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
– sa foloseasca doar limba romana.
– sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Client/Cumparator;
– sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice Intrebare va fi inscrisa in sectiunea “Intrebarile si raspunsurile clientilor”, si orice Review va fi inscris in sectiunea “Review-uri”;
– sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
– sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;
– sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact,informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
– sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
– sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre Vanzator sau sa inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari/Raspunsuri care sa contina materiale de natura publicitara;
– sa nu utilizeze Review-ul/Comentariul/Intrebarea/Raspunsul ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

Pe langa o evaluarea realista critica, in momentul inscrierii unui Review, Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul va adauga si un Rating relevant pentru produsul sau serviciul aferent. Review-urile, impreuna cu Rating-urile corespunzatoare lor, vor influenta Rating-ul general al produsului sau serviciului, numar care apare intre paranteze langa titlul acestora. Astfel, un Review insotit de un Rating mare duce la o crestere a Rating-ului general, iar un Review insotit de un Rating mic duce la o scadere a Rating-ului general.

Utilizatorii/Clientii/Cumparatorii ce inscriu Review-uri la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli :
– fisierele incarcate vor contine imagini si/sau videoclipuri care se refera la produsul sau serviciul pentru care se scrie Review-ul, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
– fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti, limbaj licentios sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran, a orientarii sexuale sau politice;
– fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
– fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.

Cand un Review/Comentariu/Intrebare sau Raspuns este semnalat de catre un Utilizator/Client/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii Site. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator.

In cazul in care Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Clientului/Cumparatorului de a inscrie Review-uri/Comentarii/Intrebari sau Raspunsuri in sectiunile “Intrebari si raspunsuri ale clientilor” si “Review-uri”.

Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie formularul de contact din cadrul Site-ului: www.iazz.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

16. Politica prelucrare date personale

Link catre politica de prelucrare date personale : https://iazz.ro/politica-prelucrare-date-personale/

Ne-ai acordat încredere, navigând și făcând cumpărături în magazinul online iazz.ro („Magazinul Online”) și îți mulțumim pentru asta. Sanimex Solution SRL te asigură că va prelucra datele tale în mod onest, transparent și informat, conform schimbărilor și modificărilor aduse de Regulamentul (EU) general privind protecția datelor persoanelor fizice nr. 2016/679 („GDPR”).

Acesta este motivul pentru care am decis să te informăm prin această Politică de prelucrare a datelor cu caracter personal („Politica de Prelucrare a Datelor” sau „Politica”) referitor la:

  • Cine suntem?
  • Ce sunt datele personale?
  • Ce date prelucrăm despre tine?
  • Cat timp păstrăm datele tale?
  • Ce măsuri de securitate asigurăm pentru protecția datelor tale?
  •  Care sunt drepturile și opțiunile tale în privința datelor pe care le prelucrăm?

CINE SUNTEM?

 Sanimex Solution SRL. persoană juridică de naționalitate română, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J40/9445/2013, având cod unic de înregistrare fiscală RO32068411 („IAZz.ro” sau „Operator” sau „Noi”), este operatorul datelor tale și entitatea care îți furnizează, prin intermediul Magazinului Online, produse din categoriile echipamente pentru iazuri, plante, mancare pesti, medicamente pesti.

 Ne puteți contacta oricând la:

Adresă: Str. Miron Caproiu, Nr.22, loc. Breaza, jud. Prahova, Romania

Nr. telefon: 0729.429.976

E-mail: [email protected]

Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor poate fi modificată sau actualizată oricând de către IAZz.RO, atunci când considerăm că survin anumite modificări în activitățile prin care prelucrăm datele tale. Vom publica pe site-ul nostru, www.iazz.ro, orice astfel de modificări și vă vom informa în mod corespunzător prin e-mail.

Pentru orice întrebări sau nelămuriri legate de prezenta Politică, de modul în care IAZz.RO prelucrează datele tale sau drepturile tale, ne poți contacta la adresa de e-mail dedicată [email protected]

CE DATE PRELUCRĂM DESPRE TINE?

Ce sunt datele personale?

Datele personale înseamnă orice date sau informații care ne ajută să vă putem identifica direct (de exemplu numele, prenumele tău) sau indirect (de exemplu, în funcție de profilul pe care îl creăm pentru a-ți transmite oferte personalizate). Anumite informații sunt mai puțin evidente (cum ar fi preferințele și obiceiurile tale la cumpărături, IP-ul computerului tău), dar asociate cu persoana ta, ne ajută să te putem identifica și se circumscriu astfel noțiunii de ”date personale”.

 Politica IAZz.RO este de a colecta și prelucra doar datele care ne sunt necesare ca să îți oferim cea mai plăcută experiență atunci când faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online. În general, prelucrăm următoarele tipuri de date despre tine:

  • Nume și prenume;
  • Adresă de e-mail;
  •  Numărul de telefon;
  • Geo-localizarea generală a dispozitivului de pe care navighezi/te autentici în contul de client;
  • Informații despre produsele și serviciile achiziționate;
  • Gradul de utilizare și activitățile tale pe platforma Magazinului Online;
  • Interese și preferințe legate de produsele din Magazinul Online.

 Mai exact, în tabelul de mai jos am prezentat datele cu caracter personal („Date” sau „Date Personale”) pe care le colectăm direct de la tine, care rezultă din interacțiunea cu tine și pe care noi le urmărim în vederea furnizării produselor comandate sau pentru a-ți oferi diverse oferte personalizate, atunci când navighezi/ faci cumpărături pe site-ul web al Magazinului Online sau atunci când utilizezi diverse dispozitive (computer, tabletă ori telefon mobil).

Datele minorilor.

IAZz.ro nu permite prelucrarea datelor personale ale clienţilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

 În procesul de creare a contului sau de plasare a comenzii în Magazinul Online, clienţii trebuie să confirme faptul că au împlinit vârsta de 18 ani.

ÎN CE MOD PRELUCRĂM DATELE TALE?

 IAZz.RO colectează și prelucrează datele tale pentru onorarea comenzilor pe care le faci și livrarea produselor pe care ți le dorești, îmbunătățirea experiențelor tale în Magazinul Online, oferirea de asistență și suport atunci când utilizezi Magazinul Online/ contul de client, sau pentru a-ți crea un profil de client în vederea transmiterii unor oferte personalizate (marketing direct).

Am detaliat în tabelul de mai jos modul în care prelucrăm datele tale, scopurile și temeiul juridic (baza legală) al activităților prin care prelucrăm datele tale.

În ce scop colectăm și prelucrăm datele tale?Ce date colectăm și în ce mod le prelucrăm?Care este temeiul juridic al prelucrării datelor? 
Date pe care ni le furnizați direct
Crearea contului tău de client 

 

 

Îți putem crea un cont de client pe Magazinul Online doar dacă ne oferi obligatoriu următoarele date personale, fie (a) în procesul de solicitare de către tine a deschiderii unui cont de client nou, fie (b) urmare a plasării unei comenzi, pentru prima dată, în Magazinul Online (iar noi, cu această ocazie, îți activăm un cont de client pentru a putea onora comanda ta):

  • nume, prenume;
  • e-mail, și
  • număr de telefon

Alternativ, îți poți crea un cont de client prin logarea în contul tău de Facebook, Google sau Yahoo, utilizând e-mail-ul sau numărul de telefon și parola din acea rețea de socializare.

 
Logarea în contul de clientÎți oferim opțiunea de a te loga în contul client prin conectarea în contul tău existent de Facebook, Google sau Yahoo (conectare prin rețele de socializare). Pentru conectare, ești redirecționat pe pagina rețelei tale sociale (Facebook, Google sau Yahoo), unde te poți loga cu datele tale de utilizator. Astfel, profilul tău de Facebook, Google, sau Yahoo este legat la contul de client în Magazinul Online. În urma conectării, Facebook Inc., Google Inc., respectiv Oath (Verizon) ne transmit în mod automat următoarele informații:

  • ID-ul numeric pentru rețeaua socială;
  •  numele și prenumele;
  •  sexul;
  • numele de utilizator pe Facebook, Google, sau Yahoo;
  • a fost verificat contul tău de utilizator (de ex. „confirmat”).

În plus, operatorul serviciului de rețea socială primește informații despre conectarea respectivului cont la pagina noastră. Noi stocăm și utilizăm aceste date transmise de Facebook, Google sau Oath pentru a te putea identifica în calitatea de client autorizat și a-ţi oferi serviciile noastre în Magazinul Online.

 
Efectuarea de cumpărături în Magazinul OnlinePoți efectua cumpărături doar dacă ai activat un cont de client, plasezi unele produse în coșul de cumpărături iar ulterior lansezi o comandă. Poți efectua cumpărăturile pe website-ul Magazinului Online și prin messenger-ul contului tău de Facebook (la care te loghezi din contul tău) după ce accepți în prealabil Termenii și Condițiile Magazinului Online.– De fiecare dată când lansezi o comandă vom colecta și prelucra următoarele date:

o   nume și prenume;

o   adresă de livrare;

o   număr de telefon.

– Când confirmăm comanda ta, sau te anunțăm că produsele au ajuns în punctele de preluare vom prelucra:

–  numărul de telefon și după caz adresa de e-mail

pentru a te informa cu privire la situația comenzii/livrării tale.

Executarea contractuluiPentru a-ți putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicată/ preda produsele în punctele de ridicare, a ne executa obligațiile de garanție asociate produselor, sau, după caz, a face un retur de produse.
Plata cumpărăturilor/ restituirea plății în caz de retur de produs/ anulare comandă Detaliile cardului pe care îl folosești pentru plata 3D Secure a cumpărăturilor din Magazinul Online nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de către IAZz.RO, ci doar de către entitatea de autorizare a tranzacției sau de o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate vei fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe care îl folosești pentru plata online.

[3D Secure înseamnă o măsură de siguranță care presupune redirecționarea clientului în momentul efectuării plății pe o pagina securizată unde înregistrarea fiecărui deținător de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzacție online. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2)].

-IAZz.RO prelucrează doar următoarele date pe care le trimite către partenerul de autorizare a plăților/ tranzacțiilor online:

o   nume, prenume;

o   ID comandă;

o   data inițierii tranzacției, data finalizării;

o   ID tranzacției;

o   situație plată (plată efectuată/ neefectuată);

o   suma tranzacționată (după caz).

– În cazul unor retururi/ anulării comenzii colectăm și prelucrăm:

–   IBAN-ul și banca la care ai deschis contul bancar,

pentru a-ți restitui banii plăți pentru produsele returnate/ comenzile anulate.

Executarea contractuluiPentru a asigura suportul necesar procesării de către partenerii noștri autorizați să intermedieze plata produselor comandate de tine. 
Livrarea produselor către tine– Îți livrăm produsele la adresa indicată, prin curierii noștri, cu care partajăm strict datele necesare livrării produselor:o   nume, prenume;

o   adresa de livrare;

o   telefon;

o   valoarea sumei plătibilă cu ramburs (după caz).

– Dacă ridici produsul din punctele noastre de colectare, pentru a te identifica îți vom confrunta datele din actul de identitate cu cele din comandă (fără să reținem o copie a actului de identitate), respectiv:

o   nume, prenume;

o   data nașterii.

Executarea contractuluiÎndeplinirea obligațiilor noastre legate de gestionarea și livrarea  produselor către client în condițiile și timpii agreați.
Asistență și suport clienți – Pentru a-ți putea asigura suportul cu privire la contul tău de client / comenzile pe care le lansezi în Magazinul Online, te vom identifica prin confirmarea:o   numelui și prenumelui;

o   adresei de e-mail și numărului tău de telefon;

o   ID-ul comenzii

Executarea contractuluiÎndeplinirea responsabilităților/ activităților noastre în perioada de executare a contractului
Acțiuni de loialitateIAZz.RO acordă și alocă diverse reduceri și beneficii aferente acțiunilor noastre de loialitate (sub forma de vouchere, reduceri, etc.). Poți vizualiza în contul de client voucherele de care ai beneficiat la un moment dat.Executarea contractuluiÎn scopul realizării acțiunilor noastre de loialitate și oferirea reducerilor comerciale în relația cu tine
Campanii promoționale, concursuri, promoții sau tombolePentru concursurile online derulate pe site-ul iazz.ro colectăm adresa ta de e-mail. Mai organizăm concursuri pe pagina oficială de Facebook a IAZz.RO si pagina oficiala de Instangram IAZz.RO, unde colectăm, în funcție de campanie, urmatoarele date necesare participării tale la concurs, respectiv, pentru validarea câștigătorilor prin random.org:o   nume și prenume;

o   adresa de e-mail, sau;

o   număr telefon.

Dacă ești castigator, vom mentiona numele și prenumele tau pe pagina oficială Facebook a IAZz.RO, pagina oficiala Instagram sau pe site-ul nostru iazz.ro.

ConsimțământÎn scopul participării tale la concursurile organizate de IAZz.RO și acordării premiilor respective 
Date pe care le colectăm automat 
Crearea de profiluri de client în scop de marketing direct 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Navigarea online

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În funcție de interacțiunile și comportamentul tău în website-ul Magazinului Online, colectăm și prelucrăm prin intermediul partenerilor noștri datele tale pentru a-ți crea profilul tău de client în vederea transmiterii ulterioare de oferte personalizate („oferte personalizate”) prin canalele de comunicare alese de tine.În vederea profilării prelucrăm următoarele date:

o   numele, prenumele, adresa ta de e-mail și/sau de corespondență și numărul de telefon mobil;

o   istoricul interacțiunilor tale cu noi în website-ul Magazinului Online, respectiv:

–          ce produse ai vizualizat, căutat sau comandat;

–          ce produse ai adăugat în coșul de cumpărături și ulterior le-ai eliminat, comandat/ cumpărat;

–          ce comenzi ai inițiat și ulterior le-ai finalizat sau anulat;

–          ce produse ți-au fost livrate, au fost plătite;

–   preferințele tale când efectuezi cumpărături din Magazinul Online (ce produse ai cumpărat, la ce dată/oră, cum ai efectuat plata);

–   identificatorii online obținuți de la dispozitivul utilizat de tine atunci când navighezi pe website-ul Magazinului Online;

Atunci când vizitezi website-ul Magazinului Online, te autentifici în contul de client, mai colectăm cu ajutorul cookie-urilor și date obținute de la computerul, telefonul, tableta sau alt dispozitiv utilizat de tine („dispozitivul”), informații cu care te putem identifica online („identificatori online”), și pe care le utilizăm la profilare în scop de marketing direct:

o   Adresa IP;

o   Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și  versiunea sistemului de operare al dispozitivului;

o   Date de protocol HHTP/HTTPS;

o   Durata vizitei/ activității tale pe website-ul Magazinului Online;

o   Locația generală a dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.  

[Te rugăm să reții că majoritatea dispozitivelor îți oferă opțiunea de a dezactiva serviciile de geo-localizare chiar din setările dispozitivului respectiv]

[„Cookie-uri” – fișiere pe care un server le trimite dispozitivului tău, plasate pe site-ul Magazinului Online sau prin modul în care prelucrăm cookie-uri sunt detaliate în Politica de utilizare a cookies, disponibilă pe website-ul Magazinului Online]

ConsimțământPentru profilare și transmiterea unor oferte personalizate prin canalele de comunicare la care consimți (sms, e-mail, notificări push-up).

Mai multe detalii despre modul în care facem profilarea în scop de marketing direct regăsești mai jos la secțiunea „Profilarea”. Ai dreptul oricând de a te opune profilării.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate comportamentală on-linePe baza navigărilor și comportamentului tău în Magazinul Online, monitorizat prin cookie-uri, îți vom furniza reclame on-line la unele dintre produsele noastre care te pot interesa. Pe baza informațiilor despre navigarea ta în Magazinul Online, te vom încadra într-un grup de interes cu alți clienți similari, ca și comportament de navigare și îți vom livra astfel reclame (bannere) pe baza acelor interese.De exemplu, un profil de interes “cărți” se poate deduce din datele tale, prin evaluarea produselor pe care le-ai vizitat pe website-ul Magazinului Online şi în acest fel un cookie este plasat pe dispozitivul tău pentru a te încadra ca cineva interesat de categoria “cărți”, iar ulterior vei primi unele mesaje publicitare special personalizate din categoria “cărți”.Consimțământ cookiePentru cookie-urile care monitorizează comportamentul tău în Magazinul Online.

Dacă nu dorești să participi la monitorizarea prin cookie-uri în scopul transmiterii de reclame (bannere) on-line pe baza intereselor tale, poți refuza setarea în acest sens a unui modul cookie prin setarea browser-ului care dezactivează în general setarea automată de module cookie. Poți de asemenea, dezactiva modulele cookie pentru serviciile publicitare ale unui furnizor servicii browser (de ex. Google), setând browser-ul tău în așa fel încât modulele cookie ale domeniului respectiv să fie blocate. Poți face asta foarte ușor din următoarea pagină www.youronlinechoices.com/ro/optiunile-mele

Opțiunea de a renunța la publicitatea comportamentală on-line nu va opri afișarea reclamelor generale, care nu sunt individualizate în funcție de interesele tale.

Oferte pe bază dePe website-ul Magazinului Online utilizăm și serviciile Facebook de audiență personalizată creată cu ajutorul datelor pixelului tău. Cu ajutorul acestui serviciu oferit de Facebook, Noi și Google putem identifica faptul că a-ți dat click pe anunțul nostru publicitar din Facebook și a-ți fost redirecționat către site-ul Magazinului Online. Datele colectate cu Facebook servesc exclusiv la întocmirea de statistici privind succesul și utilizarea campaniilor noastre publicitare pe Facebook.ConsimțământPentru transmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți

 

 

Mai multe detalii privind scopurile, modul de colectare și prelucrare a datelor cu caracter personal de către Facebook și pentru setări de protecție a sferei tale private pe Facebook, poți consulta în Politica de confidențialitate a Facebook centrul de ajutor pentru promotori.

 

Mentenanța și securizarea website-ului Magazinul  Online Utilizăm următorii identificatori online pentru mentenanța și securizarea website-ului Magazinului Online:o   Adresa IP;

o   Browser-ul de internet pe care îl utilizezi și  versiunea sistemului de operare al dispozitivului cu care te conectezi;

o   Date de protocol HHTP/HTTPS;

o   Locația dispozitivului (dacă este activată geo-localizarea) de pe care te conectezi la site-ul Magazinului Online.

Mai exact, prelucrăm datele tale pentru:

– a asigura buna funcționare a website-ului, respectiv:

o   afișarea corectă a conținutului website-ului Magazinului Online;

o   reținerea datelor tale de autentificare (atunci când ne soliciți);

o   îmbunătățirea website-ului Magazinului Online;

o   parametrarea dispozitivului de pe care te conectezi/ autentifici la cerințele site-ului Magazinului Online.

– a asigura securitatea website-ul și a te asigura că te protejăm împotriva fraudei sau a oricărei breșe de securitate IT în ceea ce privește Magazinul Online.

– identificarea și remedierea defecțiunilor care împiedică utilizarea website-ului nostru sau contului tău de client.

Interes legitimImplementarea, parametrarea și menținerea măsurilor de securitate a website-ului Magazinului Online

 

Audit și raportăriPrelucrăm datele tale pentru auditarea financiară anuală, precum și pentru depunerea declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale.Cerințe prevederi legalePentru conformarea cu obligațiile legale impuse de prevederile legale aplicabile în materie fiscală și contabilă
Apărarea drepturilor în justiție Atunci când ne apărăm drepturile în justiție pentru recuperarea unor sume datorate, sau când ne protejăm interesele împotriva unor pretenții/ reclamații nejustificate, vom prelucra datele tale necesare formulării unor întâmpinări, concluzii scrise, cereri și documente specifice.Interes legitimExercitarea oricăror apărări/ drepturi în fața instanțelor de judecată, sau autorităților sau instituțiilor publice / de control
Proceduri și investigații ale autorităților și/sau organelor judiciareÎn mod excepțional și conform legii, vom furniza autorităților și instituțiilor competente, în cadrul unor proceduri/investigații formale ori a altor demersuri prevăzute de lege, conform procedurii prevăzute de lege, următoarele tale date: nume, prenume, adresă, e-mail, telefon. IAZz.RO va documentează orice astfel de demersuri.Cerințe prevederi legalePentru conformarea cu obligațiile legale specifice impuse de prevederile legale aplicabile în materie privind protecția împotriva fraudei, spălării banilor și terorismului. 
Date pe care le colectăm din alte surse
Navigare rețele socialeDacă ne dai like pe pagina de Facebook a IAZz.RO sau dacă te loghezi în contul tău de client cu adresa și parola Facebook, vom primi aceste date fără a le utiliza altfel decât pentru a putea comunica cu tine și eventual, pentru a-ți transmite unele oferte personalizate prin contul tău de Facebook pe bază de audiențe personalizate.ConsimțământTransmiterea de oferte personalizate pe Facebook (prin utilizarea serviciului de audiențe personalizate bazate pe liste de clienți) 

PROFILAREA ÎN SCOP DE MARKETING DIRECT

Atunci când îți trimitem oferte personalizate prin canale de marketing direct (sms, e-mail, notificări push-up) putem folosi anumite „tehnici de profilare” respectiv, o modalitate de prelucrare automată a datelor tale constând în special în analiza și interpretarea datelor tale personale necesare pentru a evalua sau prevedea unele aspecte legate de preferințele, interesele tale la cumpărături în Magazinul Online. În scop de profilare, IAZz.RO nu prelucrează date sensibile privind orientarea sexuală, credințele religioase sau afilierile politice.

Comportamentul și preferințele tale personale la cumpărături reies din istoricul tău de vizite și/sau cumpărături în Magazinul Online, din situația ta financiară care rezultă în urma cumpărăturilor pe care le faci.

În mod concret, IAZz.RO îți creează profilul de client astfel:

  • pe baza comportamentului tău de navigare pe site, produse vizualizate, produse adăugate în coş;
  • pe baza datelor demografice: oraş;
  • pe baza istoricului de cumpărare şi a valorii monetare.

Colectăm datele tale atunci când facem profilarea din surse precum: website-ul nostru iazz.ro.

Utilizam profilarea pentru a-ți comunica și prezenta oferte personalizate promoţionale, într-un mod relevant şi util pentru tine.

Îți vom putea oferi posibilitatea de a-ți modifica preferințele tale de marketing direct, daca ne trimiteti un email la adresa [email protected], specificand intentia dvs, oricând ulterior înregistrării tale drept client IAZz.RO.

Te poți opune profilării în scop de marketing direct, pe oricare dintre canalele de comunicare la care ai consimțit anterior, prin retragerea consimțământului la dezabonarea de pe un anumit canal de comunicare pentru care ai optat anterior. Pentru mai multe detalii vezi mai jos secțiunea „Drepturile și opțiunile tale”.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE TALE?

IAZz.RO prelucrează datele tale pentru perioada necesară îndeplinirii scopurilor pentru care acestea au fost colectate și conform politicilor noastre de retenție a datelor personale. În anumite cazuri, unele prevederi legale ne pot impune sau permite păstrarea datelor pentru o perioadă mai îndelungată.

Perioada de păstrare a datelor depinde în principal de următoarele:

  • pentru ce perioadă avem nevoie de datele tale pentru a-ți oferi produsele solicitate și a ne îndeplini obligațiile față de tine și pentru scopurile menționate mai sus în prezenta Politică;
  • dacă ai un cont de client deschis pe website-ul Magazinului Online. În acest caz vom păstra datele tale cât timp acest cont de client este activ, dar nu mai mult de 5 (cinci) ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi în Magazinul Online (fără autentificare în cont); te vom notifica înainte de a închide contul tău de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client;
  • dacă ți-ai exprimat consimțământul pentru prelucrarea datelor pentru o perioadă mai mare, vom menține datele pe toată această perioadă, cu excepția cazului în care îți retragi între timp consimțământul;
  • obligațiile legale sau contractuale ne impun păstrarea datelor tale pentru o anumită perioadă de timp (de exemplu perioadele prescrise de lege pentru apărarea drepturilor noastre in justiție).

 Vom păstra datele tale doar atât timp cât deții un cont de client și/sau continui să faci cumpărături în Magazinul Online. Dacă îți dezactivezi contul de client din Magazinul Online și ne soliciți în mod expres ștergerea totală, datele asociate contului tău de client vor fi șterse sau anonimizate astfel încât să nu mai poți fi identificat în sistemele noastre de evidență a datelor, exceptând cazul în care suntem obligați să păstrăm datele tale pentru o perioadă mai lungă, în baza legii sau interesului nostru legitim.

În acest fel îți vom asigura controlul deplin asupra datelor tale personale. Vom colecta și prelucra din nou datele tale dacă ni le vei oferi din nou în website-ul Magazinului Online.

Pentru scopurile pentru care ne-ai oferit consimțământul la prelucrarea datelor, evidențiate în tabelul de mai sus, vom prelucra datele tale cu privire la respectivul scop până când îți retragi consimțământul privind prelucrarea în scopul respectiv, cu excepția cazului în care suntem obligați să menținem aceste date pentru o perioadă mai lungă potrivit legii, pentru raportări la autoritățile publice, sau pentru a ne apăra drepturile în justiție.

Te informăm că ne bazăm pe consimțământul tău atunci când prelucrăm datele tale pentru a-ți transmite:

  • oferte personalizate pe bază de publicitate comportamentală online;
  • oferte personalizate bazate pe profilarea pe care o facem în scop de marketing direct, prin canalele de comunicare sms, email și notificări push-up;
  • oferte bazate pe audiențele personalizate (pe liste de clienți) în Facebook.

*Consimțământ – înseamnă acordul tău liber, specific și informat prin care accepți fără dubiu ca datele tale să fie prelucrate de către Noi în scopul pentru care îți dai acordul.

CUM ASIGURĂM SECURITATEA DATELOR TALE?

IAZz.RO asigură măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat, al utilizării neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii sau alterării datelor. Ne angajăm să păstrăm datele tale personale în siguranță și luăm toate măsurile de protecție rezonabile pentru a face acest lucru.

Implementăm procese sistematice de instruire a persoanelor responsabile de securitatea IT și de monitorizare și audit al securității sistemelor și infrastructuri IT conform politicilor interne ale IAZz.RO.

CE DREPTURI ŞI OPȚIUNI AI CU PRIVIRE LA DATELE TALE?

Dorim să ne asigurăm că în orice moment ai controlul deplin asupra datelor tale și că îți poți exercita efectiv drepturile și opțiunile pe care le ai potrivit GDPR.

Pentru a ne asigura că ai controlul efectiv al datelor tale, te informăm că ai următoarele posibilități bazate pe tehnologiile pe care le ai la dispoziție:

  • poți gestiona din contul de client accesarea, rectificarea sau ștergerea directă a unor datele disponibile în contul tău de client în Magazinul Online;
  • vei putea șterge cookie-urile sau istoricul navigărilor din setările website-ului Magazinului Online; în plus, poți alege să modifici setările browser-ului pe care îl folosești astfel încât să restricționezi urmărirea de către cookie-uri a comportamentului tău în Magazinul Online (totuși, aceste restricționări îți pot afecta experiența de navigare în Magazinul Online);
  • platformele social media și motoarele de căutare (de ex. Google sau Facebook) îți oferă posibilitatea de a gestiona diverse opțiuni privind modul în care alegi să îți prelucreze datele.

În plus acestor opțiuni, GDPR îți oferă, în calitate de persoană vizată, drepturile descrise mai jos. Înainte de a da curs oricărei solicitări privind drepturile tale, ne vom asigura că ești titularul datelor cu privire la care alegi să îți exerciți aceste drepturi, iar pentru acest scop îți putem solicita unele informații/ date pentru a verifica identitatea ta, sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea ta. Corespondența pe care o vom purta cu tine o vom putea păstra pentru a asigura că ținem evidența solicitărilor și și răspunsurilor privind drepturile tale.

Dreptul de a fi informat. Ai dreptul de a primi informații clare, transparente, ușor de înțeles și ușor accesibile cu privire la modul în care prelucrăm datele tale, inclusiv detalii privind drepturile tale, în calitate de persoană vizată. Aceste informații despre datele, scopul și modul în care noi prelucrăm datele tale sunt incluse și în această Politică.

Dreptul de acces la date. Ai dreptul de a accesa datele pe care le prelucrăm despre tine, fără a percepe vreun fel de taxă la primele furnizări de date. Dacă vei avea nevoie de copii ale datelor deja furnizate, vom putea percepe o taxă rezonabilă ținând cont de costurile administrative de furnizare a datelor. Vom avea dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate și nejustificate.

             Pentru a-ți exercita dreptul de acces, ne poți trimite solicitarea ta prin:

 E-mail:  [email protected]

Dreptul la rectificarea datelor. În cazul în care identifici că datele tale pe care le prelucrăm sunt incorecte, incomplete sau inexacte: ne poți trimite o solicitarea de rectificare la adresa de e-mail [email protected]

Dreptul de a te opune marketing-ului direct (inclusiv profilarea în scop de marketing direct). Te poți opune oricând și dezabona la comunicările noastre de marketing direct în orice moment. Poți face acest lucru ușor prin a da click pe linkul „dezabonare” în orice e-mail pe care le vom trimite către tine.

În plus, poți opta pentru retragerea consimțământului tău exprimat anterior pentru transmiterea de oferte personalizate bazate pe profilare prin aceleași canale prin care îți comunicăm aceste oferte, respectiv: email, sms sau notificări push-up.

Retragerea consimțământului (prin dezabonare sau solicitare scrisă) nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

Dreptul de a vă opune prelucrării bazate pe interes legitim. Te poți opune în orice moment oricărei prelucrări de date atunci când la o astfel de prelucrare ne bazăm pe interesul nostru legitim. Consultați secțiunea „Care este temeiul juridic al prelucrării datelor?” din tabelul de mai sus pentru a identifica situațiile în care prelucrarea noastră se bazează pe interesul nostru legitim. Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail:  [email protected]

Dreptul de ștergere a datelor (dreptul de a fi uitat). Ai dreptul de a ne solicita ștergerea datelor tale în oricare dintre situațiile următoare:

  1. a)datele personale nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior;
  2. b) îți retragi consimțământul pe baza căruia am prelucrat datele tale și nu există un alt temei juridic pe care ne putem baza o prelucrare viitoare;
  3. c) te opui prelucrării datelor atunci când prelucrăm datele în scop de marketing direct (inclusiv,profilarea în scop de marketing direct),
  4. d) te opui prelucrării datelor bazat pe interesul nostru legitim și nu putem să demonstrăm că avem motive legitime care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților tale;
  5. e) datele personale sunt prelucrate contrar legii;
  6. f) datele personale trebuie șterse pentru a ne conforma obligațiilor noastre legale. Acesta nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea ta de ștergere a datelor dacă: (i) suntem ținuți să ne conformăm unor obligații legale de a păstra datele; sau (ii) dacă datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea drepturilor noastre în justiție. Poți exercita acest drept în scrisprin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail:  [email protected].

 Dreptul de a restricționa prelucrarea. Ai dreptul de a obține din partea noastră restricționarea prelucrării datelor în una din situațiile descrise mai jos.

(a)  exactitatea datelor este contestată de tine (persoană vizară), pentru o perioadă care ne va permite să verificăm corectitudinea datelor;

(b)  prelucrarea datelor este ilegală iar tu (persoana vizată) te opui ștergerii datelor și ne soliciți restricționarea prelucrării acestor date;

(c)   nu mai avem nevoie de datele tale, dar acestea sunt solicitate de tine (persoana vizată) pentru stabilirea, exercitarea sau apărarea unor pretenții legale;

(d)  tu (persoana vizată) ridici unele obiecții cu privire la prelucrarea datelor bazată pe interesele noastre legitime, în temeiul verificării dacă motivele legitime ale operatorului le depășesc pe cele ale persoanei vizate (adică ale tale).

Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail:  [email protected]

Dreptul de portabilitate. Atunci când prelucrăm datele tale în baza consimțământului sau executării contractului, și în mod automat, vei avea dreptul să ne soliciți transferul datelor tale: (a) către tine sau (ii) către un alt operator indicat de tine. Cea de-a doua situație presupune că ai opțiunea de a ne solicita transmiterea datelor asociate contului de client către un alt operator de date (de ex. către un operator care administrează un alt website de magazin online). Mai exact, vei putea solicita doar portarea datelor cu caracter personal dintre cele pe care ni le-ai furnizat direct în mod activ (exceptând orice date derivate sau create/ dezvoltate de IAZz.RO, cum ar fi spre ex. un profil de client). Poți exercita acest drept în scris prin transmiterea unei solicitări scrise la adresa de e-mail:  [email protected]. Vom transmite datele tale solicitate conform celor precizate aici într-un format structurat și care permite reutilizarea datelor (de ex. în format XML, JSON, CSV).

Dreptul de a face plângeri la autoritatea de supraveghere. Ai dreptul să depui orice plângeri în fața Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal („A.N.S.P.D.C.P.”) asupra modului în care noi prelucrăm datele tale personale. Totuși, sperăm că vei decide să discuți mai întâi cu noi, înainte de a depune orice plângeri la A.N.S.P.D.C.P. Protecția datelor tale este foarte importantă pentru noi și vom lua toate masurile necesare pentru a soluționa orice problemă cu privire la controlul și securitatea datelor tale. De asemenea, te poți adresa cu diverse întrebări și către A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protecției datelor din România. Poți găsi unele ghiduri și linii directoare privind drepturile tale pe pagina web a autorității http://www.dataprotection.ro/.

ÎNTREBĂRI ȘI SOLICITĂRI PRIVIND PROTECȚIA DATELOR

IAZz.RO îți stă la dispoziție pentru orice nelămuriri, clarificări sau orice detalii de care ai nevoie cu privire la prezenta Politică de Prelucrare a Datelor.

Ne poți contacta și pentru orice sugestii sau comentarii legate de această Politică sau modul în care colectăm și utilizăm datele tale, la datele de contact ale DPO de mai jos.

Ne poti contacta cu privire la orice aspect privind prelucrarea datelor cu caracter personal, la următoarele date de contact:

Email: [email protected]

 CÂND SE ACTUALIZEAZĂ ACEASTĂ POLITICĂ

Prezenta Politică de Prelucrare a Datelor este supusă modificărilor și se completează cu celelalte politici specifice ale IAZz.RO, respectiv: (a) Politica de prelucrare a datelor prin sisteme CCTV și (b) Politica de utilizare a cookies, disponibile pe website-ul Magazinului Online.

17. FORTA MAJORA

17.1. Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

17.2. Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

18. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

18.1 Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre IAZz.RO si Clienti / Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

19. INFORMATII PRIVIND DEEE

19.1. Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate separat.
Avand in vedere prevederile OUG 195/2005 – referitoare la protectia mediului si O.U.G. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice, clientii vor avea in vedere urmatoarele:

19.1.1. cumparatorii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta separat aceste DEEE;

19.1.2. colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin serviciul public de colectare a DEE, prin centre de colectare organizate de operatori economici autorizati pentru colectarea DEEE;

19.1.3. clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate la momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie; astfel, IAZz.RO aplica politica de colectare a DEEE in sistem de preluare a echipamentelor unul la unul, conform legislatiei in vigoare, daca echipamentul predat este echivalent si a indeplinit aceleasi functii ca si echipamentul nou furnizat; clientii IAZz.RO pot trimite DEEE echivalent la IAZz.RO, acesta din urma fiind notificat in scris. Costul transportului cade in sarcina Cumparatorului.

19.1.4 IAZz.RO asigura colectarea, in timpul programului de lucru, de la utilizatorii finali, cu titlu gratuit.